Mijn favorieten

Energielabel

 

Verplicht energielabel
Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is. Huiseigenaren zijn verplicht bij verkoop of verhuur van de woning een (definitief) energielabel aan de koper of huurder te geven.
Het energielabel geeft aan of de woning veel of weinig energie verbruikt (de energieprestatie). Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst. De minst zuinige woningen krijgen een G-label. Op het energielabel staat ook welke energiebesparende maatregelen in de woning mogelijk zijn. Denk aan dubbel glas plaatsen of isolatie van het dak.

Voorlopig energielabel
Alle 5 miljoen huiseigenaren hebben van de Rijksoverheid een voorlopig energielabel ontvangen. Dit is een inschatting van de energiezuinigheid van een woning. Gebaseerd op al bekende gegevens van de woning, zoals woningtype, oppervlakte en bouwjaar. Huiseigenaren moeten het voorlopige energielabel omzetten in een definitief energielabel als zij hun woning willen verkopen of verhuren.

Hoe kom ik als huiseigenaar aan een energielabel voor mijn woning?
U kunt online uw voorlopige energielabel inzien of een definitief energielabel aanvragen. Ook kunt u uw bestaande energielabel vernieuwen. Bijvoorbeeld omdat u uw huis energiezuiniger hebt gemaakt. Het energielabel blijft 10 jaar geldig.

Voorlopig energielabel opzoeken
Op Zoekuwenergielabel.nl kunt u controleren welk voorlopig energielabel uw woning heeft. Dit is een inschatting op basis van gegevens als woningtype, oppervlakte en bouwjaar. Misschien heeft u uw vloer laten isoleren of zonnepanelen laten installeren. Dit kunt u aangeven als u het voorlopige energielabel omzet in een definitief energielabel.
Een voorbeeld van het energielabel vindt u op Energielabel.nl.

Definitief energielabel aanvragen
U kunt een definitief energielabel online bij verschillende partijen aanvragen. Indien gewenst kunnen wij u doorverwijzen naar gerenommeerde partijen in de regio.
 

 

 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring