070-5117571 info@i4housing.nl

Van Bleiswijkstraat 268, te 's-Gravenhage

Van Bleiswijkstraat 268, te 's-Gravenhage

Bijzonder groot (ca. 345 m2) en statig hoekherenhuis gebouwd volgens de voor het Statenkwartier zo kenmerkende unieke authentieke bouwstijl. De riante tuin is ± 30 meter diep en maar liefst 260 m2 groot. De bouwkundige staat van de buitenkant van het huis is als voldoende/goed te omschrijven (schilderwerk 2020/2021), van binnen is het gedateerd en dient het aan de eisen van deze tijd te worden aangepast.

Het huis kenmerkt zich o.a. door de charmante architectuur met prachtige sierlijke gevelelementen. De gekleurde steenlagen, de hardstenen brievenbus, de portiek, de erker met grote raampartijen met glas-in-lood en de mooie stijlvolle balkons met prachtig versierde balustrades verwijzen naar de bouwperiode van begin 1900 in het Statenkwartier.

Locatie: Gelegen op een markante locatie aan het Statenplein in het Statenkwartier met haar vele (internationale) scholen. Op loopafstand gelegen van winkels en horecagelegenheden aan de Frederik Hendriklaan (plaatselijk bekend als De Fred), Scheveningse Bosjes en diverse openbaar vervoersvoorzieningen; op 10 minuten fietsafstand van centrum, strand, zee, boulevard en duinen.

Indeling: Statige entree (portiek) voorzien van een glas-in-lood tochtportaal; ruime hal met uniek trappenhuis en veel daglichttoetreding door glas-in-lood ramen; marmeren vloertegels in zowel het tochtportaal als in de hal; toilet met fontein; vestibule met meterkast en veel vaste kasten. Sfeervolle, ruime en lichte woon/eetkamer en-suite met originele schuifdeuren en open haard. De eetkamer met twee vaste hoekkasten en een schouw wordt visueel gescheiden van de lichte achter-/tuinkamer door een prachtig houten ornament. De eikenhouten visgraat parketvloer loopt volledig door van de woonkamer tot de openslaande deuren van de achterkamer. In de achterkamer is een lichtstraat aanwezig. De openslaande deuren (voorzien van rolluiken) verschaffen toegang tot de riante tuin van circa 260m² met goede zoninval en zij-ingang vanaf de straat. De inpandige berging is bereikbaar vanuit de tuin. Leefkeuken van ca. 16 m2 met ‘authentieke elementen’ zoals twee terrazzo aanrechtbladen waarvan één met tegelspoelbak en originele kasten. In de keuken bevinden zich ook de toegangsdeuren naar de kelder en de kleine bijkeuken met deur naar de tuin.

Eerste verdieping; overloop, riante kamer met schouw en veel daglicht door grote erker met glas-in-lood ramen van waar je vrij uitzicht hebt over het Statenplein. Net als op de begane grond wordt de ruimte gescheiden door originele schuifdeuren en een houten ornament. Toilet met fontein, één slaapkamer met schouw en openslaande deuren naar het ruime balkon aan de tuinkant, één slaapkamer met openslaande deuren naar balkon aan de kant van de Van Bleiswijkstraat. Een deel van deze verdieping is op dit moment in gebruik als kantoor.

Tweede verdieping; overloop, royale hoofdslaapkamer aan de voorzijde voorzien van schouw en openslaande deuren naar het sierlijke balkon van waar je vrij uitzicht hebt over het Statenplein. De badkamer met lichtkoepel heeft zowel een entree vanuit de overloop als vanuit de slaapkamer en beschikt over ligbad, inloopdouche, dubbele wastafel, hangtoilet en aansluiting voor wasapparatuur.

Één slaapkamer met schouw en terras met uitzicht over de tuin. Tevens beschikt deze kamer over een grote inloopkast waarin zich ook de warmwatervoorziening voor de badkamer bevindt. Daarnaast nog twee slaapkamers met een balkon, waarvan één kamer met schouw. Aparte toilet met fontein.

Kelder:

Kelderruimte met prima stahoogte onder de keuken van ongeveer 15 m2, daglichttoetreding middels koekoek. In het trapgat van de kelder bevindt zich de cv ketel.

Tuin:

De voor stadse begrippen riante tuin meet 260 m2 en is 30 meter diep. Door de diepte beschikt de tuin over goede zoninval. De tuin is bereikbaar vanaf de Van Bleiswijkstraat door een hekje in de tuinafscheiding. Vanuit de tuin is het huis via een achterom in de bijkeuken en de openslaande deuren in de achterkamer te betreden. Naast de bijkeuken is de inpandige berging.

De diverse zitjes op sierstenen terrassen bieden u mede dankzij de volwassen bomen en struiken veel privacy. Achterin de tuin bevindt zich een vrijstaande houten berging.

Bijzonder object met veel mogelijkheden op een unieke hoeklocatie met veel lichttoetreding en vrij zicht!

Kenmerken:

- Perceel van maar liefst 418m² (eigen grond);
- Woonoppervlakte van circa 345m²;
- Riante tuin van 260 m2;
- Bouwjaar 1906
- Rijksbeschermd stadsgezicht;
- Uniek trappenhuis, hoge ornamentenplafonds en houten paneeldeuren;
- Gewilde locatie in het Statenkwartier op loopafstand van alle faciliteiten van ‘De Fred’ en Scheveningen. Op fietsafstand van het centrum/strand/zee/boulevard/duinen. Vele (internationale) scholen zijn in de directe omgeving gesitueerd;
- Energielabel F;
- CV-ketel Remeha Quinta 65 uit 2007;
- Meterkast met 12 groepen en 3 aardlekschakelaars;
- Warmwatervoorziening middels geiser en gasboiler;
- Recent rapport bouwtechnische keuring aanwezig
- Netjes onderhouden aan de buitenzijde (schilderwerk 2020/2021), binnenzijde dient te worden aangepast aan de eisen van deze tijd;
- Veel daglichttoetreding en veel originele details;
- Unieke tuin met zij-ingang vanaf de straat! De bijzonder ruime en rustige tuin met volwassen bomen en struiken biedt veel privacy en tevens zon tot laat op de dag;
- Kleine schuur ca. 6 m²;
- Kleine inpandige berging;
- Plat dak biedt mogelijkheden voor plaatsing zonnepanelen t.b.v. elektra en/of warmwatervoorziening;
- Vanwege het bouwjaar zijn de materialen- en ouderdomsclausule van toepassing.

Plattegronden

Video

In de buurt

Portret foto van Marc van Dijk
RMT Makelaar Taxateur
Marc van Dijk
Shares