070-5117571 info@i4housing.nl

Coronaregels bij bezichtigen.

Lees meer.

‘Iedereen heeft een mondkapje bij zich’

Ook nu de coronamaatregelen opnieuw zijn aangescherpt, kunt u ‘gewoon’ een woning bezichtigen. Mits u rekening houdt met extra voorzorgsmaatregelen. In dit artikel leest u alles wat u moet weten over bezichtigen in coronatijd.

‘Na de persconferentie zijn ook onze collega’s direct ingedoken op de nieuwe regelgeving.’ vertelt makelaar Chita van Soest. ‘Ook wij voorzagen dat het maximaal aantal gasten in een woning impact zou hebben op de aanvragen betreft bezichtigingen bij onze woningen.’

 

Aangepaste richtlijnen

In navolging van de aangescherpte maatregelen hebben alle makelaars in Nederland een nieuwe lijst met richtlijnen ontvangen vanuit de verschillende brancheorganisaties. Een aantal van die richtlijnen werd al toegepast: zo moet er natuurlijk 1,5 meter afstand worden gehouden en mag de makelaar geen handen schudden. Nieuw zijn de volgende richtlijnen waarmee zowel de makelaar als zoeker rekening moet houden:

 

  1. Het dragen van een mondkapje is bij een bezichtiging voor iedereen verplicht
  2. Het is voor de makelaar niet meer toegestaan om openhuizendagen te organiseren
  3. De makelaar moet tussen twee bezichtigingen het huis minimaal vijftien minuten ventileren en desnoods ontsmetten

Boven op deze nieuwe regels wordt geadviseerd om handschoenen te dragen.

 

Begrip voor mondkapje

Ook wij, i4Housing, werken inmiddels met de nieuwe, aangepaste regels. ‘We zijn zeer  blij dat de nieuwe regels er zijn, dat is niet alleen voor ons, maar ook voor onze klanten veiliger.’ aldus makelaar Marc van Dijk.

 

Deuren en ramen openzetten

Het luchten van een woning tussen twee bezichtigingen door betekent dat ramen en deuren een kwartier lang tegenover elkaar opengezet moeten worden.

 

Deurklinken ontsmetten

Een bezichtiging moet veilig zijn. Voor de mogelijke koper, voor de makelaar, maar ook zeker voor de eigenaren van het huis die ’s avonds gewoon weer thuiskomen in een huis waar die dag misschien wel dertig mensen over de vloer zijn geweest. Onze makelaars adviseren verkopers daarom altijd om nog even extra goed de deurklinken te ontsmetten. Onze medewerkers willen een zo veilig mogelijke situatie creëren voor iedereen.’

 

Met mondkapjes op bezichtigen is niet ideaal, maar daar weten ook onze makelaars gelukkig slim mee om te gaan.  ‘We zien dan wel geen glimlach door een mondkapje, maar we kunnen iemand wel in de ogen kijken.’ aldus Chita van Soest.

 

Bron: Funda

Shares