I 4 Housing
070-5117571 info@i4housing.nl

De historie van Voorburg, één van de oudste plaatsen van Nederland

Lees meer.

Voorburg is één van de oudste plaatsen van Nederland. De oudste vermelding van de naam Voorburg is gevonden op de goederenlijsten van een Utrechtse kerk tussen 777 en 866. Daar staat de plaats ‘Foreburg’ op. ‘Fore’ komt waarschijnlijk van het vroeg-Germaanse woord ‘furha’, dat bos betekent.

Ondanks dat veel van de landelijke omgeving is verdwenen heeft Voorburg altijd zijn identiteit kunnen behouden. Met de grootte van een stad, maar met het eigenzinnige karakter van z’n dorp voelt elke Voorburger zich verbonden. Voorburg heeft een goede leefomgeving met mooie parken en monumentale gebouwen. Bovendien heeft het een rustig leefklimaat, waar men elkaar kent en een praatje maakt.

Voorburg is een stad en voormalige gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, die op 1 januari 2002 fuseerde met Leidschendam tot de huidige gemeente Leidschendam-Voorburg. Voorburg is gelegen aan het Rijn-Schiekanaal (ook Vliet genoemd) en grenst aan Den HaagRijswijk en (binnen de eigen gemeente) aan Leidschendam. Hoewel Voorburg geheel is vastgegroeid aan Den Haag heeft het een oude dorpskern en een eigen geschiedenis. Voorburg is geheel verstedelijkt. Binnen de grotere gemeente Leidschendam-Voorburg zijn nog wel landelijke gebieden.

 

Shares