I 4 Housing
070-5117571 info@i4housing.nl

5 slimme vragen bij uw kennismaking met een verkoopmakelaar

Lees meer.

Een handige manier om makelaars te vergelijken

Natuurlijk wilt u dat uw huis door de allerbeste makelaar verkocht wordt. Iemand in wie u vertrouwen heeft, die u goed op de hoogte houdt en waar u een fijne klik mee hebt. Maar hoe komt u erachter of een makelaar aan uw verwachtingen gaat voldoen?

Deze vragen helpen u om een goede vergelijking te maken.

 

1. Hoelang werkt u al in deze regio?

Een goede vraag om het ijs mee te breken en erachter te komen wat iemands ervaring is. Een makelaar die uw buurt en soort woning goed kent, kan uw verkoopkansen goed inschatten en weet welke verkoopstrategie zal werken. Bovendien zullen kijkers sneller overtuigd raken als zij worden rondgeleid door een makelaar die veel kan vertellen over ontwikkelingen in de omgeving en specifieke kenmerken van uw huis.

 

2. Voor welke prijs zou u mijn huis in de markt zetten en waarom?

Een hoge inschatting klinkt verleidelijk, maar is geen garantie voor een hoge verkoopprijs. Vraag de makelaar daarom vooral naar de strategie achter het voorstel en op welke data deze is gebaseerd. Onze NVM-makelaars hebben toegang tot de Vraagscan en de Inverkoopname-tool. Daarmee kunnen zij hun voorstel voor een verkoopprijs onderbouwen. 

Een makelaar kan ervoor kiezen om bewust de verkoopprijs wat lager in te zetten, zodat u extra veel kijkers krijgt en alsnog op een hoge verkoopprijs uitkomt. Maar daarmee trekt u misschien ook wel kijkers aan die uw woning uiteindelijk niet kunnen betalen. De manier waarop uw makelaar zijn/haar keuzes onderbouwt, geeft u een indruk van zijn of haar deskundigheid.

3. Wat vind u (minder) sterke kanten van mijn huis?

Deze vraag geeft u indirect een beeld over hoe de makelaar uw huis zou aanprijzen bij geïnteresseerden. Vraag ook waarom hij of zij juist deze punten noemt. Kan de makelaar goed inschatten wat de sterke kenmerken van uw huis zijn en waar nog ruimte is voor verbetering? Vraag wat hij of zij zou adviseren en vergelijk dit met het advies van andere makelaars.

 

4. Hoe en hoe vaak houdt u mij op de hoogte?

Wilt u altijd contact met één en dezelfde makelaar, of mag het soms ook een collega zijn? Waar wilt u allemaal van op de hoogte gehouden worden? Vertel de verkopende makelaar wat u een fijne manier van communiceren vindt en vraag op welke manier hij of zij u op de hoogte houdt. U gaat uw makelaar de komende tijd veel spreken, dus het is belangrijk dat jullie op één lijn zitten.

 

5. Hoe gaan we mijn huis promoten?

Wilt u uw huis zo snel mogelijk verkopen en bij zo veel mogelijk mensen onder de aandacht brengen? Of presenteer u het liever als uniek en exclusief? Vraag de makelaar wat voor promotiemogelijkheden er zijn en wat hij of zij adviseert. Misschien is een investering in een stylist of professionele video met dronebeelden niet nodig om uw doel te bereiken en heeft u vooral baat bij een makelaar die succesvol adverteert via verschillende kanalen.

Lees hier meer over onze verkoopstrategie en extra promotie mogelijkheden.  

Bron: VT Wonen

Shares
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.