I 4 Housing
070-5117571 info@i4housing.nl

Wanneer heeft u een aankoopmakelaar nodig?

Lees meer.

Uit ervaring kunnen wij zeker zeggen dat het loont om gebruik te maken van de kennis, ervaring en het netwerk van een aankoopmakelaar tijdens de zoektocht naar uw droomwoning.

Uiteraard bent u altijd vrij om zelf een woning te zoeken, bezichtigen of onderhandelen over een aanschafprijs. Dit scheelt voor velen in kosten, maar in sommige gevallen loont het wel degelijk om een investering in een aankoopmakelaar door te zetten. Wij geven u antwoord op de vraag: “Welke voordelen biedt een aankoopmakelaar?”.

  1. U wilt snel(ler) reageren op een woning

Tijdens de hedendaagse oververhitte woningmarkt, waarin woningen in razendsnel tempo worden verkocht, moet u vaak snel kunnen reageren als een woning op de markt komt. Onze aankoopmakelaars weten dankzij hun netwerk vaak al welke woningen in de verkoop komen en dus nog niet online staan: dit geeft u als zoeker een enorme voorsprong. Niet alleen handig tijdens uw zoektocht, maar ook vooral handig als u zelf geen tijd heeft om de hele dag het nieuwste aanbod in de gaten te houden. Daarnaast geeft het aan de verkoper van een huis het signaal af dat u, als zoeker, een serieus geïnteresseerde partij bent. Zeker wanneer er meerdere potentiële kopers zijn, kan dit voordelig voor u uitpakken.

  1. Wanneer uw eigen zoektocht niet het gewenste resultaat oplevert

Lukt het maar niet om een woning te vinden die past binnen uw perfecte plaatje? Onze aankoopmakelaars nemen van tevoren met u uitgebreid uw wensen en budget door. Op die manier kunnen zij goed inschatten of uw wensen realistisch en haalbaar zijn en met eventuele suggesties komen die een nieuwe impuls geven aan uw zoektocht. Bijvoorbeeld een goedkopere woning met mogelijkheden tot uitbouw/verbouwing of wellicht een interessant nieuwbouwproject.

  1. Zekerheid over de woningwaarde

Momenteel lijkt overbieden meer een regel dan uitzondering. Belangrijk is voor u dat een makelaar altijd kritisch blijft over een reële prijs van uw potentiële nieuwe droomhuis. Uiteraard kunt u zelf onderzoek doen naar transactieprijzen op wijk- en straatniveau, onder andere via het Kadaster, maar een aankoopmakelaar gaat speciaal voor u een stapje verder. Hij/zij kan een nauwkeuriger inschatting doen met betrekking tot informatie over de staat van onderhoud, beschikt daarnaast tot de transactieprijzen van woningen al voordat ze in het Kadaster staan en heeft vaak de referentiepanden voor u bekeken.

  1. Wanneer u niets over het hoofd wilt zien

Niet alleen geeft een bezichtiging u een eerste indruk van het huis, maar het is vooral belangrijk de juiste informatie over het huis te achterhalen. Wilt u voorkomen dat u tijdens een bezichtiging iets belangrijks over het hoofd ziet? Een aankoopmakelaar inventariseert de bouwkundige staat, kijkt naar de afwerking en informeert bij de verkoopmakelaar om zo aan uw onderzoek plicht te voldoen. Daardoor kunt u zich vooral richten op de vraag of u uzelf hier ziet wonen.

  1. Als u advies wilt over uw biedingsstrategie

Belangrijk om direct aan u te melden is dat het beste bod niet altijd het hoogste bod hoeft te zijn. De voorwaarden die u aan uw bod verbindt wegen stevig mee. In sommige gevallen is er geen ruimte voor onderhandelingen en kunt u alleen bieden bij inschrijving, waarbij u meteen uw beste bod in moet brengen. Wanneer u een bod kunt uitbrengen via een online biedingsplatform kan de ervaring en kennis van een aankoopmakelaar zeker goed van pas komen. Hij/zij kan u ondersteunen een bod te doen waar u volledig achter staat. Ook hierbij komt u samen met een aankoopmakelaar bij de verkoper over als serieuze partij.

Shares