070-5117571 info@i4housing.nl

Wonen, werken en leven

Lees meer.

Wonen, werken en leven

Covid-19 zorgt niet alleen voor roering maar ook voor nieuwe trends op de woning markt.

 

2020 mindset 

We zijn nog nooit zoveel thuis geweest als dit jaar, 2020. Covid-19 heeft ons dagelijks leven flink door de war geschud. Thuiswerken, online overleg en 1,5m afstand werd het “nieuwe normaal”. 

Dit was ook zeker te merken in de nieuwe woning mindset. Doordat we meer thuis zijn, is de leefruimte voor ons in belang enorm gestegen. Hierdoor is er een trend opgemerkt dat de interesse aantrek onder de woning zoekers naar woningen buiten de stad. 

 

Meer tevredenheid over woonsituatie buiten de stad.

In onderzoek is gebleken dat midden dit jaar steeds minder mensen tevreden zijn met hun huidige woonsituatie. Met een duidelijk verschil in tevredenheid tussen de mensen die in de stad wonen en daarbuiten. Deze uitslagen blijken nog steeds relevant nadat er kort geleden een zelfde onderzoek gedaan is met vergelijkbare resultaten.

 

Van reisafstand naar “home office”

Daarnaast is het belang van reisafstand ook zeker afgenomen omdat de meeste van ons verwachten dat thuiswerken een blijvend fenomeen zal zijn. Uit gedaan onderzoek blijk dit nog steeds een “kleine” groep te zijn maar dusdanig groot dat het wel degelijk gezien kan worden als een groeiende trend. Echter valt het wel op dat woning zoekers hoger belang hebben wij een extra kamer als studeerkamer of “home office.

 

Bent u opzoek naar een mooi groot woonhuis met genoeg ruimte om heerlijk thuis te werken, neem contact met ons op en we gaan samen opzoek naar het perfecte huis.

 

*bron: consumentenonderzoek op funda – 18 t/m 22 september 2020, (vóór de aangescherpte maatregelen).

 

Shares