I 4 Housing
070-5117571 info@i4housing.nl

Zo weet u wat uw woning waard is

Lees meer.

U heeft misschien meer overwaarde dan u denkt

Dat de huizenprijzen de afgelopen periode fors gestegen zijn, is voor niemand meer een verrassing. De kans dat uw huis nu (veel) meer waard is dan toen u het kocht, is dan ook zeer groot. Wilt u graag weten hoeveel uw huis nu waard is? Wij vertellen u hoe!

Wanneer u weet hoeveel uw huis waard is, heeft u een gerichter budget om te zoeken naar een nieuw huis. Ook als u geen verhuisplannen heeft, is het slim om de waardeontwikkeling van uw woning te volgen. Mocht er namelijk sprake zijn van een overwaarde is er altijd de keuze om te investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen, een nieuwe badkamer of wellicht uw droomkeuken.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid dat u in aanmerking komt voor een lagere hypotheekrente. Stel, uw hypotheek was 100% van uw woningwaarde toen u uw huis kocht. Door de waardestijging en aflossingen op uw hypotheek is dit percentage (de zogenoemde loan-to-value) nu nog maar 80%. De bank loopt daardoor minder risico dat u uw hypotheek niet kunt afbetalen en staan open u in ruil hiervoor soms een lagere hypotheekrente geven.

 

Doe de GRATIS online waardebepaling

U ontvangt binnen enkele minuten een eerste indicatie van uw woningwaarde. We hebben het voor u heel simpel gemaakt. U typt uw adresgegevens in en de online waarde indicatie vult deze automatisch aan met gegevens uit het Kadaster (bouwjaar en oppervlakte). Vervolgens rolt hier een minimale en maximale geschatte waarde uit. Deze waarde is geheel afhankelijk van de onderhoudsstaat van uw huis. U kunt hier ook inzien hoe uw woningwaarde in het afgelopen jaar is gestegen of wellicht gedaald.

Doe een gratis waardebepaling.

 

Unieke kenmerken van een huis

De afgegeven waarde betreft altijd een indicatie. Een uitdaging blijft namelijk altijd dat ieder huis uniek is. Controleer de waarde van uw huis dan ook altijd met uw makelaar. Alleen zij kunnen u een geheel kloppend beeld geven inzake de definitieve waarde op moment van aanvraag. Wanneer uw vrijstaande woning in een wijk staat vol rijtjeshuizen, heeft dit kenmerk uiteraard directe gevolgen op de waarde. 

Tot slotte kan er sprake zijn van achterstallig onderhoud of wellicht een recente verbouwing. Ook dit heeft zeker invloed op de nieuwe waarde van uw huis. Om die reden krijgt u altijd een marge te zien met een minimum en maximumwaarde. 

 

Heeft een geheel specifieke waardebepaling nodig?

De daadwerkelijke verkoopprijs van woningen wordt uiteindelijk bepaald door de markt. Bent u benieuwd voor welk bedrag u uw woning in de markt zou kunnen zetten? Dan adviseren wij u één van onze makelaars in te zetten. Onze collega’s kijken voor u ook naar de binnenkant van de woning en houden rekening met de staat van onderhoud. Daarnaast nemen zij ook voor u mee of het huis bijvoorbeeld op eigen grond staat of erfpacht heeft en hoe de, eventuele, Vereniging van Eigenaren functioneert (bij een appartement).

Wilt u de overwaarde gebruiken om bijvoorbeeld uw huis te verbouwen? Dan zal er in de meeste gevallen sprake zijn van het laten taxeren van uw huis door een gecertificeerde taxateur.  

Shares